Jaké koření musíte mít v kuchyni

Velikost textu: A A A

Jaké koření musíte mít v kuchyni

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Koření a bylinky jsou základem dobrého pokrmu. Všichni využíváme sůl, pepř, kmín nebo majoránku, existuje však koření, které je neméně důležité a v mnohých kuchyních se na něj zapomíná. Ačkoliv jsou některá koření využitelná jen pro specifické druhy pokrmů, je dobré je mít vždy po ruce. Nikdy nevíte, kdy se do takového pokrmu pustíte a nic nenaštve více, než zkažený pokrm jen kvůli nedostatečnému množství koření. Pojďme se tedy podívat, co by ve vaší kuchyni rozhodně nemělo chybět.

Anýz
Anýz se řadí vůbec k nejstaršímu koření v rámci dějin kulinářství. Lidé je používali tisíce let před námi a věděli, že dokáže pokrm skvěle zvýraznit. V dnešní době jej používáme minimálně, a to je škoda. Hodí se přitom do celé řady pokrmů. Je základem pro celou řadu vánočního cukroví, ale také pro typicky asijské pokrmy nebo pokrmy z rýže. Anýz je velmi zdravý.

Partnerský horoskop od astrologa vám poradí ve vztahu

ZOBRAZIT

Estragon
Estragon – koření, které má v kuchyni jen málokdo. Pokud budete chtít zaujmout ve vašem okolí a přesvědčit jej, že se ve vaření opravdu vyznáte, řekněte jim o estragonu a že jej máte. Používá se v mnoha typicky francouzských pokrmech, díky čemuž jím dá speciální a atypickou chuť.

Fenykl
Obzvláště před vánočním obdobím svou kuchyň vybavte fenyklem. Používá se do perníčků, vánočního cukroví a také do některých druhů nakládané zeleniny.

Koriandr
Pokud si rádi připravujete vlastní pečivo nebo perníky, doporučujeme nezapomínat na koriandr. Bohužel, v dnešní době se na něj téměř zapomnělo, a je to škoda. Je povinnou přísadou do některých typů chlebů, kterým dá typickou chuť.

Kurkuma
Kari – přesně tady najdete kurkumu, kde je velmi důležitou součástí. Kurkuma má typicky žlutou barvu a používá se jako barvivo do pokrmů. Barvivo je rozpustné v tuku, z toho důvodu se velmi často používá pro dobarvování másla, aby bylo žlutější.

Představili jsme vám několik druhů koření, na které se v českých kuchyních velmi často zapomíná. Přitom však může být jejich použití ideální i v našem prostředí. Spousta vyjmenovaného koření se hodí také při pečení cukroví, jistě tak pro ně najdete využití.

zdroj:
Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: vaření

Můžete si také přečíst

Ostatní
Celebrity a grilování, aneb elektrický gril ocení i ti nejnáročnější

Grilování se stává součástí života českých domácností. Nejde již jen o občasné grilovací párty, ale grily již pronikly do…

Výživa
Jáhly z časů našich babiček dnes opět na talíři!

Znáte jáhly? Nebojte se, opravdu nejsou dobré jen jako krmivo pro ptáky. U našich babiček byly docela v oblibě a dnes opět…

Výživa
Mořské řasy - nebojte se zařadit je do jídelníčku!

Mořské řasy jsou velice zdravou pochoutkou a pokud jste je ještě neochutnali, nechte se inspirovat a zařaďte je do svého…

Ostatní
Základem zdraví je kvalitní kuchyňské vybavení

Zdraví je to nejcennější, co máme. Proto bychom se měli zajímat o to, jak si ho udržet a co negativně působí na náš organismus.Jak…

Výživa
Španělsko na talíři v kurzech vaření

Ráda vaříte a přejete si poznat nový typ kuchyně, než poskytuje ta česká? Milujete lehké, zdravé a čerstvé pokrmy, které…

Ostatní
Výhody a nevýhody používání olivového oleje v kuchyni

 Oproti našim babičkám máme při přípravě pokrmů jeden důležitý trumf, olej. Z oleje se stala stálice našich kuchyní.…

Ostatní
Skvělé koření - česnek medvědí

Česnek medvědí je vzdáleným příbuzným českého česneku, přičemž roste po celé Evropě a také v Severní Asii. Mezi nejvíce používané…

Výživa
Vše o kávě 1/2

 Káva a její pěstováníNe všude je ideální prostředí pro pěstování kávy. Jsou lokality, kde se jí daří více. Jsou to…

 
Vítejte Krása a móda Rodina a vztahy Zdraví Vše Společnost Horoskopy
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY