Vše o uzení 2/2

Velikost textu: A A A

Vše o uzení 2/2

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Jsou i elektrické udírny

Kromě klasických domácích udíren na dřevo existují také udírny profesionální, které jsou elektrické. Na nich je zajímavé hlavně to, že dokážou lépe udržovat potřebnou teplotu. Ty nejlepší mohou používat různé druhy briket z konkrétního dřeva, díky čemuž se svým fungováním dokonale vyrovnávají klasice.

Na výsledku uzení se podepisuje i příprava

Pokud jde o uzení masa, je nedílnou součástí nutnost naložení, třeba i na několik týdnů. Stejně tak může být součástí přípravy také předvaření, nebo naložení do soli. Postupy jsou spojené hlavně s typem používaného masa a s požadovaným výsledkem.

Naučte se vykládat osobní horoskop na kurzu astrologie

ZOBRAZIT

Kvalita dřeva je důležitá

Pokud je dřevo špatné, podepíše se to negativně na výsledku. Mělo by být dostatečně suché, stejně jako by nemělo mít plíseň. Jedině tak bude zaručený optimální výsledek, kdy se ze dřeva do udírny a do masa dostane jenom to nejlepší.

Je třeba pravidelná kontrola

Máme-li zmínit vše o uzení, je nutné nezapomínat ani na pravidelnou kontrolu teploty. Pokud je malá, je třeba přiložit. Pokud velká, je třeba vyvětrat. Důležité je poznamenat, že čím jsou menší výkyvy, tím lépe.

zdroj:
Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo, vaření

Diskuze k článku: 0 příspěvků

Pro přispívání do diskuse musíte být přihlášen/a.

Můžete si také přečíst

Výživa
Tofu? A to je vlastně co?

Už jste někdy jedli tofu? Ono je opravdu možné, že pokud nepatříte mezi zastánce zdravé výživy a pravidelně nenavštěvujete…

Výživa
Potraviny se skrytou silou

Naučte se, jaké jsou překvapující zdravotní přínosy známých a oblíbených potravin! Všichni víme, že mléčné produkty obsahují…

Ostatní
Celebrity a grilování, aneb elektrický gril ocení i ti nejnáročnější

Grilování se stává součástí života českých domácností. Nejde již jen o občasné grilovací párty, ale grily již pronikly do…

Zahrada
Recepty pro plynové grily a nejen pro ně

Blíží se grilovací sezóna a my vám proto přinášíme několik zajímavých a chutných receptů, které byste mohli vyzkoušet.Pro…

Hubnutí
Makrobiotika pro každého

Chcete trvale zhubnout bez jojo efektu a začít se zdravě stravovat? Pak je tu právě pro vás makrobiotika. Ucelený stravovací…

Výživa
Luštěniny: Cizrna beraní

Máte rádi luštěniny? Nestyďte se za plyny unikající z vašeho zažívacího traktu a dopřejte si pravou rostlinnou bílkovinu,…

Hubnutí
Jak se zbavit chuti na sladké?

Otázka, která u mnohých z nás vyvolává roztrpčení. Zbavit se chuti na sladké? To přece nejde! Ale ono to jde. A odpověď je…

Výživa
Být či nebýt vegetariánem...?

Toť otázka. Všechno má své pro a proti. Vegetariáni své vegetariánství považují za svaté, masaři své masařství za jedinou…

Výživa
Kalorické potraviny mohou snížit IQ dětí!

Z pohledu moderní medicíny je zřejmé, že dětská strava s vysokým obsahem tuků a cukrů může negativním způsobem…

 
Vítejte Krása a móda Rodina a vztahy Zdraví Vše Společnost Horoskopy
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt