Domácí alkohol

Velikost textu: A A A

Domácí alkohol

Ilustrační foto

Alkohol je dobrým společníkem při posedávání s přáteli. Až vyrazíte na piknik či pozvete známé k sobě domů, určitě zazáříte, pokud jim představíte svůj vlastní výtvor. Domácí alkoholové dobrůtky jsou poctivé a je to na výsledku znát. Přinášíme vám několik odzkoušených receptů, které kombinují jednoduchý výrobní proces s o to silnějším zážitkem při popíjení.

 

Nechte si zpracovat osobní horoskop od astrologa

ZOBRAZIT

Domácí Baileys

2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
1 sáček karamelového (mandlového) pudingu
1/2 l mléka
1/2 l rumu
Neotevřené konzervy Salka vaříme 2 hodiny ponořené ve vodní lázni (mléko zkaramelizuje). Doporučuji plechovky po jedné hodině otočit. Uvaříme z 1/2 l mléka a 1 pudingového prášku puding, který ovšem nesladíme. Nakonec smícháme vychladlé kondenzované mléko, vychladlý puding a rum a rozmícháme buď v mixéru nebo šlehačem dohladka. Nalijeme do sklenic a uložíme na 4 až 6 týdnů v chladnu.

 

Smetanový likér s whisky

na 5 lahviček á 250 ml
250 g hnědého cukru
750 ml smetany
4 vanilkové lusky
500 ml whisky
Ve velkém hrnci na středním ohni rozpustíme cukr a přilijeme smetanu.
Vanilkové lusky podélně rozpůlíme a vybereme dřeň. Do smetany přidáme získanou dřeň i lusky. Za stálého míchání vaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Hrnec odstavíme.
Dekorativní lahve vymyjeme horkou vodou a dáme je dobře okapat. Vanilkovou smetanu necháme vychladnou a protřeme sítem. Metlou opatrně vmícháme whisky. Naplníme do lahví a pevně uzavřeme. Občas protřepeme. Trvanlivost smetanového krému s whisky je zhruba tři týdny.

 

Domácí griotka

višně
cukr
1l vína
1/2 l rumu
Do 4-litrové zavařovací sklenice skládáme postupně vrstvy višní, prosypáváme cukrem. Po naplnění sklenice, zalijeme vše vínem (stačí i málo kvalitní) a necháme 6 týdnů na teplém místě. Po šesti týdnech scedíme přes plátno, přilejeme rum a dáme do lahví.

 

Domácí rýžové víno (5 litrů)

0,5 kg rýže
1,25 kg cukr   
3,5 l voda       
2 špetka tymián           
1 špetka zázvor           
1 špetka pelyněk         
1 špetka muškátový květ        
1 ks muškátový oříšek
2 ks citron       
80 g Droždí     
Přebranou a dobře propláchnutou rýži dáme do čisté pětilitrové sklenice. Vodu svaříme s cukrem, sesbíráme vzniklou pěnu, necháme vychladnout a přilijeme k rýži. Přidáme koření, citrón nakrájený i s kůrou a kvásek z droždí. Necháme 6 týdnů kvasit a 1 týden uležet.

zdroj:
Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: alkohol, recepty

Diskuze k článku: 0 příspěvků

Pro přispívání do diskuse musíte být přihlášen/a.

Můžete si také přečíst

Výživa
Sezamové semínko a jeho kouzla

Sezame, otevři se...Sezamové semínko je opravdu kouzelné, o tom není pochyb! Je velice výživné a obsahuje řadu potřebných…

Výživa
Tofu? A to je vlastně co?

Už jste někdy jedli tofu? Ono je opravdu možné, že pokud nepatříte mezi zastánce zdravé výživy a pravidelně nenavštěvujete…

Ostatní
Královna koktejlů

Každá velice dobře víme, jak báječný může být večer strávený s kamarádkou a sklenkou kvalitně namíchaného koktejlu.…

Ostatní
Celebrity a grilování, aneb elektrický gril ocení i ti nejnáročnější

Grilování se stává součástí života českých domácností. Nejde již jen o občasné grilovací párty, ale grily již pronikly do…

Zahrada
Recepty pro plynové grily a nejen pro ně

Blíží se grilovací sezóna a my vám proto přinášíme několik zajímavých a chutných receptů, které byste mohli vyzkoušet.Pro…

Výživa
Luštěniny: Cizrna beraní

Máte rádi luštěniny? Nestyďte se za plyny unikající z vašeho zažívacího traktu a dopřejte si pravou rostlinnou bílkovinu,…

Ostatní
Šéf na grilu v akci

Pořad Šéf na grilu je tu! Oblíbený kat a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky ve velkém stylu. Se specializovaným…

Výchova dětí
Několik málo drinků během těhotenství je v pořádku!

Alkohol dlouho figuroval na listu zakázaných věcí v průběhu těhotenství a někteří odborníci varovali před negativními vedlejšími…

 
Vítejte Krása a móda Rodina a vztahy Zdraví Domov Vše Horoskopy
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt