Dietní recepty - pohankové rizoto a houbový kuba s pohankou

Velikost textu: A A A

Dietní recepty - pohankové rizoto a houbový kuba s pohankou

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Rizoto z pohanky

Nejenom klasická rýže, ale i pohanka je dobrým základem pro rizoto. Základem je kromě ní samotné také zelenina, ideálně volená dle chuti. Nabízí se paprika, cuketa, lilek, mrkve, hrách i kukuřice. Pohanku klasiky uvaříme, a to buď s namočením předem, nebo bez. To ovlivňuje rychlost samotného vaření.

Když se proces chýlí ke konci, zeleninu vložíme na pánev a rychle orestujeme, aby změkla. Jakmile je hotová, můžeme přidat pohanku, vše promíchat a následně servírovat. Hotovo je v ideálním případě za 30 minut.

Partnerský horoskop od astrologa vám poradí ve vztahu

ZOBRAZIT

Houbový kuba

Vánoční jídlo, ve kterém je kromě pohanky třeba využít také směs sušených hub, cibuli a dále česnek. Z koření na dochucení nesmí chybět:

·         Sůl a pepř
·         Kmín
·         Majoránka

Pohanku nejprve uvaříme. A to dle návodu na obalu. Mezi tím můžeme namočit houby, stejně jako si najemno nakrájíme cibuli, kterou zpěníme a lehce orestujeme. K ní přidáme houby i s vodou, kde byly naloženy. Vaříme, dokud se tekutina nevyvaří. Vše vložíme do pekáče, přidáme česnek a jednotlivé možnosti spojené s dochucením a dále pohanku. Tyto klasické recepty z pohanky počítají i s nutností zapečení. Na 180 stupňů Celsia vložíme pekáček do trouby a zde ho necháme zhruba 20 minut. Následně už můžeme servírovat. Ideálně teplé. Doba přípravy je 1 – 1,5 hodiny, dle délky vaření pohanky.

zdroj:
Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: vaření, recepty

Můžete si také přečíst

Výživa
Sezamové semínko a jeho kouzla

Sezame, otevři se...Sezamové semínko je opravdu kouzelné, o tom není pochyb! Je velice výživné a obsahuje řadu potřebných…

Výživa
Tofu? A to je vlastně co?

Už jste někdy jedli tofu? Ono je opravdu možné, že pokud nepatříte mezi zastánce zdravé výživy a pravidelně nenavštěvujete…

Ostatní
Královna koktejlů

Každá velice dobře víme, jak báječný může být večer strávený s kamarádkou a sklenkou kvalitně namíchaného koktejlu.…

Ostatní
Celebrity a grilování, aneb elektrický gril ocení i ti nejnáročnější

Grilování se stává součástí života českých domácností. Nejde již jen o občasné grilovací párty, ale grily již pronikly do…

Zahrada
Recepty pro plynové grily a nejen pro ně

Blíží se grilovací sezóna a my vám proto přinášíme několik zajímavých a chutných receptů, které byste mohli vyzkoušet.Pro…

Výživa
Luštěniny: Cizrna beraní

Máte rádi luštěniny? Nestyďte se za plyny unikající z vašeho zažívacího traktu a dopřejte si pravou rostlinnou bílkovinu,…

Ostatní
Domácí alkohol

Alkohol je dobrým společníkem při posedávání s přáteli. Až vyrazíte na piknik či pozvete známé k sobě domů, určitě…

Ostatní
Šéf na grilu v akci

Pořad Šéf na grilu je tu! Oblíbený kat a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky ve velkém stylu. Se specializovaným…

Výživa
Jáhly z časů našich babiček dnes opět na talíři!

Znáte jáhly? Nebojte se, opravdu nejsou dobré jen jako krmivo pro ptáky. U našich babiček byly docela v oblibě a dnes opět…

 
Vítejte Krása a móda Rodina a vztahy Vše Domov Společnost Horoskopy
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY