I jáhly můžou chutnat. Chce to jen ty správné recepty

Velikost textu: A A A

I jáhly můžou chutnat. Chce to jen ty správné recepty

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Jáhly zapečené s tvarohem

Ingredience: 150 g jáhel, 50 g másla, 1 broskvový kompot, 250 g měkkého tvarohu, podle potřeby mléko, podle chuti cukr, skořice
 
Příprava: V trochu osolené vodě uvařte jáhly doměkka. Broskve nechte okapat a poté je nakrájejte na plátky. Pekáček vymažte máslem, anebo ho vyložte pečícím papírem. Dno pekáčku pokryjte vrstvou jáhel, tvarohu, plátky broskví a končete vrstvou jáhel. Jáhlovou směs podlijte trochou mléka a pečte ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Hotové podle chuti pocukrujte a ochuťte skořicí.
 
Doba přípravy: 45 minut

Jáhly s jablky

Ingredience: 200 g jáhel, 5 větších jablek, 2 lžíce medu, 5 dl sójového mléka, 3 lžíce oleje, podle chuti sůl a strouhaný kokos
 
Příprava: Jáhly třikrát spařte horkou vodu a poté uvařte v sójovém mléku. Mléko můžete trošku osolit. Poté přidejte nastrouhaná jablka a kokos. Oslaďte medem, přidejte olej a zamíchejte.
 
Doba přípravy: 25 minut

Skopové maso v jáhlové kaši

Ingredience: 800 g skopového masa, 1 mrkev, 2 petrželky, ½ celeru, 2 stroužky česneku, 300 g jáhel, 1 lžíce olivového oleje
 
Příprava: Omyté skopové maso dejte vařit do osolené vody. Zeleninu očistěte a přidejte k masu do hrnce. Česnek utřete se solí a přidejte do hrnce k masu. Vařte doměkka, v tlakovém hrnci přibližně 50 minut. Jakmile bude maso měkké, vyndejte ho, proceďte vývar a dejte do něho vařit jáhly. Po jejich uvaření do nich zamíchejte na kostičky nakrájené maso a nakrájenou zeleninu. Promíchejte s olejem a osolte podle chuti.
 
Doba přípravy: 65 minut

zdroj:
Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: recepty

Diskuze k článku: 0 příspěvků

Pro přispívání do diskuse musíte být přihlášen/a.

Můžete si také přečíst

Výživa
Sezamové semínko a jeho kouzla

Sezame, otevři se...Sezamové semínko je opravdu kouzelné, o tom není pochyb! Je velice výživné a obsahuje řadu potřebných…

Výživa
Tofu? A to je vlastně co?

Už jste někdy jedli tofu? Ono je opravdu možné, že pokud nepatříte mezi zastánce zdravé výživy a pravidelně nenavštěvujete…

Ostatní
Královna koktejlů

Každá velice dobře víme, jak báječný může být večer strávený s kamarádkou a sklenkou kvalitně namíchaného koktejlu.…

Ostatní
Celebrity a grilování, aneb elektrický gril ocení i ti nejnáročnější

Grilování se stává součástí života českých domácností. Nejde již jen o občasné grilovací párty, ale grily již pronikly do…

Zahrada
Recepty pro plynové grily a nejen pro ně

Blíží se grilovací sezóna a my vám proto přinášíme několik zajímavých a chutných receptů, které byste mohli vyzkoušet.Pro…

Výživa
Luštěniny: Cizrna beraní

Máte rádi luštěniny? Nestyďte se za plyny unikající z vašeho zažívacího traktu a dopřejte si pravou rostlinnou bílkovinu,…

Ostatní
Domácí alkohol

Alkohol je dobrým společníkem při posedávání s přáteli. Až vyrazíte na piknik či pozvete známé k sobě domů, určitě…

Ostatní
Šéf na grilu v akci

Pořad Šéf na grilu je tu! Oblíbený kat a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky ve velkém stylu. Se specializovaným…

Ostatní
Letní koktejly

Teploty stále rostou a není nic lepšího, než si dát ve žhavém počasí chladivý drink. Připravili jsme pro vás několik receptů,…

 
Vítejte Krása a móda Rodina a vztahy Vše Domov Společnost Horoskopy
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt