Jaké oleje do kuchyně dnes frčí 2/2

Velikost textu: A A A

Jaké oleje do kuchyně dnes frčí 2/2

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Konopný olej

Konopný olej vzbuzuje zájem, ale rozhodně nemá halucinogenní účinky. Má však výraznou chuť a v kuchyní je ideální do studené kuchyně. Obsahuje totiž velké množství zdraví prospěšných látek, které se ale v případě tepelného zpracování zničí.

Avokádový olej

Avokádový olej má uplatnění především v kosmetice, ale pomalu si získává oblibu i v kuchyni, protože se nepřepaluje, a tak je možné ho použít jak ve studené, tak teplé kuchyni. Má mnoho zdraví prospěšných vlastností.

Kukuřičný olej

Mimo kosmetiku, ve které se účinky kukuřičného oleje užívají, je jeho místo i v kuchyni. Velkým plusem tohoto oleje je že se možno ho používat na smažení. Obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, ale má také projímavé účinky. Proto není vhodný pro ty, co mají s touto oblastí problém, naopak pro léčbu zácpy podpůrné řešení. Kukuřičný olej je oblíbený pro svůj obsah koenzymu Q10, což značí na regenerační a hojivé účinky.

zdroj:
Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: vaření

Můžete si také přečíst

Ostatní
Celebrity a grilování, aneb elektrický gril ocení i ti nejnáročnější

Grilování se stává součástí života českých domácností. Nejde již jen o občasné grilovací párty, ale grily již pronikly do…

Výživa
Jáhly z časů našich babiček dnes opět na talíři!

Znáte jáhly? Nebojte se, opravdu nejsou dobré jen jako krmivo pro ptáky. U našich babiček byly docela v oblibě a dnes opět…

Výživa
Mořské řasy - nebojte se zařadit je do jídelníčku!

Mořské řasy jsou velice zdravou pochoutkou a pokud jste je ještě neochutnali, nechte se inspirovat a zařaďte je do svého…

Ostatní
Základem zdraví je kvalitní kuchyňské vybavení

Zdraví je to nejcennější, co máme. Proto bychom se měli zajímat o to, jak si ho udržet a co negativně působí na náš organismus.Jak…

Výživa
Španělsko na talíři v kurzech vaření

Ráda vaříte a přejete si poznat nový typ kuchyně, než poskytuje ta česká? Milujete lehké, zdravé a čerstvé pokrmy, které…

Ostatní
Výhody a nevýhody používání olivového oleje v kuchyni

 Oproti našim babičkám máme při přípravě pokrmů jeden důležitý trumf, olej. Z oleje se stala stálice našich kuchyní.…

Ostatní
Jaké koření musíte mít v kuchyni

 Koření a bylinky jsou základem dobrého pokrmu. Všichni využíváme sůl, pepř, kmín nebo majoránku, existuje však koření,…

Ostatní
Skvělé koření - česnek medvědí

Česnek medvědí je vzdáleným příbuzným českého česneku, přičemž roste po celé Evropě a také v Severní Asii. Mezi nejvíce používané…

Výživa
Vše o kávě 1/2

 Káva a její pěstováníNe všude je ideální prostředí pro pěstování kávy. Jsou lokality, kde se jí daří více. Jsou to…

 
Vítejte Krása a móda Rodina a vztahy Vše Domov Společnost Horoskopy
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt