10 důvodů, proč je zdraví prospěšná čokoláda 2/2
Ničení bakterií
Čokoláda obsahuje třísloviny, které se starají o zničení bakterií v ústech. Chcete si vybrat opravdu hodnotnou čokoládu? Potom si vybírejte druhy zhotovené z nepražených kakaových bobů. Díky přípravě bez tepelného zpracování se zde uchová vyšší obsah flavonoidů a jiných látek.
Žádné akné a kazivost zubů
O čokoládě se říká, že způsobuje akné a kazivost zubů. Podle výzkumu se však neprokázalo, že by existovala spojitost s konzumací čokolády a výskytem akné. Zrovna tak se neprokázalo, že by měla čokoláda škodit zubům.
Žádné tloustnutí
Se slovem čokoláda se snadno pojí tloustnutí. Ovšem, jestliže budete jíst kvalitní čokoládu, nemusíte se obávat, že ztloustnete. Čokoláda by neměla být moc sladká, aby tělo nechtělo další přísun cukru.
Snížení krevního tlaku a cholesterolu
Jestliže si budete pravidelně pochutnávat na čokoládě s přídavkem pravého kakaa, pomůžete tak ke snížení krevního tlaku a cholesterolu.
Pomoc při hubnutí
Někomu to připadne divné, ale je to tak – dejte si kostičku čokolády před jídlem a zmenší se vám chutě na sladkosti nebo na nezdravé jídlo. Pochopitelně se musí jednat o kvalitní druh čokolády.