10 důvodů, proč je zdraví prospěšná rýže 1/2
Posílení imunitního systému
Rýže patří do našeho jídelníčku už dlouhá léta a podle průzkumů pozitivně ovlivňuje metabolismus člověka. Blahodárně působí také na imunitu, protože obsahuje zajímavé množství glukanu.
Součást dietní stravy
Pokud rýži podáváte ve správné dávce, může být dobrým pomocníkem při boji s nadváhou. Využití nachází také u kulturistů jako zdroj rychlé energie pro silové tréninky. Pro nabírání svalové hmoty je důležité, že rýže obsahuje hodně sacharidů a kalorií. Navíc má málo sodíku a cholesterolu.
Rýží proti stárnutí
Výzkumy objevily, že rýže přispívá také ke zpomalení procesu stárnutí. Blahodárně ovlivňuje zdraví pokožky, k čemuž přispívá i obsah vitamínu E. Z dalších vitamínů najdete v rýži vitamíny skupiny B a dále minerály jako železo, mangan a selen.
Lepší trávení
Pokud budete jíst rýži, zlepší se vám trávení a stabilizuje hladina cukru v krvi. Pomocí rýže se také může vaše tělo zbavit toxinů. Mezi další pozitiva patří to, že působí také na zdraví pokožky.
Prevence proti rakovině
Pokud si chcete zajistit prevenci proti vzniku rakoviny a stimulovat neurotransmitery, abyste mohli bojovat proti Alzheimerově chorobě, vsaďte na hnědou rýži. Hnědá rýže má oproti bílé mnohem větší množství vlákniny, více vitamínů B6, E, B2 a B3. Nechybí ani vyšší obsah minerálů. Nechybí ani více tuků, ale jde o zdravé tuky.