10 důvodů, proč je zdraví prospěšné bílé víno 1/2
Antibakteriální a antivirové účinky
Flavonoidy jsou antioxidanty obsažené v bílém i červeném víně. Červené víno má vyšší obsah flavonoidů v porovnání s bílým. Díky flavonoidům se tlumí záněty. Dále se účinky projevují antibakteriálně a antivirově.
Boj s depresí
Máte starosti nebo se potýkáte s depresemi? S těmito problémy vám pomůže se vypořádat víno. Nesmíte ale nic přehánět, postačí čtyři sklenky za týden, nejlépe u žen maximálně jedna sklenka denně a u mužů maximálně dvě za den.
Pomocník při hubnutí
Víno má dobré detoxikační schopnosti, proto ho oceníte při očistných kúrách, kdy se tělo potřebuje zbavit toxických látek a odvodnit. Doporučuje se při hubnutí a pro zachování štíhlé linie. Rovněž umí vylepšit trávení.
Snížení pocitu hladu a bílé víno
Bílé víno snižuje pocit hladu a vylepšuje trávení. Rovněž vyniká močopudnými účinky a některé výzkumy zmiňují ochranu kostí před osteoporózou. Pokud budete pít víno s mírou, dojde k regulaci hladiny cholesterolu v krvi.
Prevence proti trombóze
Víno působí jako prevence proti vzniku trombózy. Umí zabránit vznikání krevních sraženin a kromě toho se vylepšuje i krevní oběh v mozku. Neutralizuje se také vznik křečových žil.