10 důvodů, proč je zdraví prospěšné červené víno 2/2
Obnova buněk
Červené víno obsahuje rostlinnou látku resveratrol. Tato látka dobře účinkuje na odbourávání volných radikálů, čímž je snadnější obnova buněk. Následně se upevňuje zdraví a můžete počítat i s prodloužením života.
Obsah vitamínu P
Některé odrůdy červeného vína obsahují více procyanidinů – koncentrovaných taninů označujících se jako flavonoidy. Jedná se o vitamín P, známý jako účinný antioxidant. Červená vína obsahují těchto antioxidantů mnohem více než bílá.
Sklenka červeného vína
Na druhou stranu alkohol negativně ovlivňuje lidské zdraví, proto se musí pít i červené víno s mírou – muži maximálně dvě sklenky za den, ženy jen jednu denně. Podle ájurvédy podporuje sklenka červeného vína po jídle trávení.
Ochrana před srdečními onemocněními
Červené víno může chránit i před srdečními onemocněními, protože obsahuje hodně polyfenolů. Jedná se o antioxidantní látky. Polyfenoly umí zabránit vstřebávání jedovatých plynů ze střev do krve.
Regulace jedovatých plynů
Při pití červeného vína současně s jídlem se nachází v žaludku méně hydroperoxidových a malondialdehydových škodlivin. Díky červenému vínu se tedy reguluje obsah jedovatých plynů.