10 důvodů, proč je zdraví prospěšné pivo 1/2
Snížení kardiovaskulárních onemocnění
Přiměřené pití piva příznivě ovlivňuje zdraví člověka. Pivo je tvořeno různými sloučeninami, přičemž se liší podle výrobce. Obsahuje bílkoviny, sacharidy, nukleové kyseliny a lipidy. Pití v rozumné míře pozitivně ovlivňuje snížení rizika kardiovaskulárních onemocnění.
Zabránění dehydratace organismu
Obecně platí, že pití alkoholu vede k dehydrataci alkoholu. Tato skutečnost neplatí právě u piva, protože to je tvořeno až z 92 procent vodou. Popíjením můžete tedy zatočit s žízní a účinně odolat dehydrataci organismu.
Snížení rizik infarktu
Podle odborníků se pivo svými zdravotními účinky vyrovná opěvovanému červenému vínu. Jedná se pochopitelně o střídmé popíjení tohoto moku. Podle provedeného výzkumu bylo zjištěno snížení rizik dalšího infarktu při pití piva v objemu čtyř až devíti litrů za týden.
Antioxidační účinky
Pivo obsahuje antioxidanty, které se starají o likvidaci volných radikálů a tím pádem brání jejich škodlivému působení v organismu. Tímto se předchází riziku vzniku kardiovaskulárních chorob i rakoviny. K antioxidantům nacházejícím se v pivu se řadí například různé prvky, vitamíny a fenolické sloučeniny.
V pivu najdete polyfenoly
Polyfenoly mají schopnost regulovat krevní glukózu a krevní tlak. Kromě toho jsou významnými látkami s antioxidačními, antimutagenními, antikarcinogenními, antimikrobiálními, antitrombotickými a jinými účinky.