10 důvodů, proč jsou zdraví prospěšné mořské řasy 1/2
Zdroj jódu a dalších látek
Mořské řasy obsahují organický jód a různé stopové prvky, které se nenacházejí v běžné zelenině a ovoci. Jód je důležitý například pro správnou funkci štítné žlázy. Mořské řasy dále například obsahují aktinium, kobalt, křemík, sodík, baryum, cer, tantal, lanthan, stříbro, mangan, zinek a mnohé jiné.
Výživově hodnotná potravina
Mořské řasy se řadí k nejvýživnějším potravinám. Obsahují patnáctkrát více minerálních látek v porovnání s běžnou zeleninou. Vyznačují se lehkou stravitelností, takže není problém je konzumovat i v rámci různých diet.
Omlazující účinky mořské řasy
Mořské řasy patří k potravinám velmi prospěšným pro lidské zdraví. Kromě jiného vynikají také omladit a zkrášlit. Není divu, že se přidávají do oblíbených kosmetických přípravků.
Prevence civilizačních chorob
Pravidelným konzumováním mořských řas lze předcházet různým civilizačním chorobám. Vylepšují průchodnost cév, starají se o snížení hladiny cholesterolu v krvi a navíc jsou zdrojem mnohých stopových prvků, které neobsahuje běžná strava.
Rozpouštění tuků v těle
Mořské řasy obsahují lehce stravitelné bílkoviny s vysokou kvalitou. V mořských řasách nechybí ani mnoho látek starajících se o neutralizování kyselin vzniklých kvůli špatným stravovacím návykům. Díky látkám v mořských řasách se rozpouští tuky a také hleny.