Dietní moučníky – ovesný koláč s tvarohem a jablečná buchta
Ovesný koláč s tvarohem
Mezi dietní moučníky řadíme i tuto variantu, jejímž základem jsou ovesné vločky, pudink, vanilkový cukr, vejce, kokos, mléko a následně na dochucení jablka, skořice, rozinky a med. Dále nechybí tvaroh a cukr. Nejprve zpracujeme těsto ze všech surovin, které zamícháme a vlijeme na vysypaný plech. Těsto se peče na 175 stupňů zhruba 20 minut.
Poté vyndáme, smícháme cukr s tvarohem a potřeme horní část koláče. Dále necháme ještě zhruba 10 minut zapéct. Tímto je koláč hotový. Necháme ho vychladnout a po hodině práce máme jistotu prvotřídního dezertu s dobrou kalorickou hodnotou.
Jablečná buchta
Kromě jablek, vejce a rozinek a skořice je třeba také cukr a hrubá mouka. Jednoduchost přípravy spočívá v tom, že suroviny jednoduše promícháme a následně nalijeme na plech, který je vymazaný máslem. Teplotu v troubě nastavíme na 200 stupňů a dáme buchtu péct. Měla by být hotová za 20 až 30 minut. Poté je třeba nechat ji vychladnout a již se může podávat.
Celková doba přípravy nepřesahuje se všemi pracemi 45 minut. Možné je přidat například také různé druhy ořechů, pro ozvláštnění chuti.