Dietní recepty: grilovaný losos a pečený losos

magazinzeny.cz

Jednoduchý grilovaný losos

Losos je rybou ideální ke grilování. Potřebujeme výhradně jenom tuto rybu a následně přílohu ve formě zeleniny, nebo celozrnného pečiva. Poté už stačí sůl, pepř a citronová šťáva. Jednoduše osolíme, opepříme a můžeme pokapat citronovou šťávou.

Vložíme na rozpálený gril, popřípadě na pánev a můžeme opékat. U ryby není na škodu, pokud má méně hotový střed. Je výrazně šťavnatější. Po dodělání ihned servírujeme. Doba přípravy je v řádech desítek minut, nejdéle potom zhruba v délce půl hodiny.

Pečený losos s kuskusem se řadí mezi tradiční dietní recepty z lososa

Potřeba je opět tato chutná a dobře dostupná ryba, a dále klasický kuskus. Též přidáme také sezonní zeleninu, kam se ideálně řadí:

· Paprika
· Lilek
· Cuketa

Samozřejmostí je i sůl a pepř. Těmi ochutíme lososa a vložíme do trouby, na pečící papír. Zde pečeme na 200 stupňů zhruba 15 minut. K němu vložíme také očištěnou a nakrájenou zeleninu. Mezi tím připravíme kuskus podle návodu.

Obvykle zalijeme vodou a necháme odstát. I proto jsou dietní recepty z lososa tak snadné. Poté už počkáme na dodělání ryby a servírujeme. Celková doba přípravy tohoto pokrmu bude okolo 40 minut.