Dietní recepty na gril – sezónní zelenina a grilovaný pstruh

magazinzeny.cz

Grilovaná sezonní zelenina

Mezi dietní recepty z grilování patří i ty zeleninové. Na tento potřebujeme cuketu, lilek, rajčata, červenou a žlutou papriku, cibuli a na dochucení trochu sýru feta, olivový olej, šťávu z citronu a trochu soli a pepře. Vše začne nakrájením zeleniny a jejím grilováním do měkka.

Poté ji vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a citronem, smícháme se sýrem a je možné podávat. Zeleninu grilujeme 10 – 15 minut, celková doba přípravy receptu není delší, než 30 minut.

Grilovaný pstruh

Na recept potřebujeme celého nebo filetovaného pstruha, šťávu z citronu, sůl a pepř a dále zeleninu jako přílohu.

Pstruha očistíme od šupin škrábáním nožem, posolíme a opepříme jak na kůži, tak i uvnitř. Poté ho položíme na gril a grilujeme necelých 5 minut z každé strany. Ideální je gril lehce potřít kouskem špeku, což zamezí přichytávání a odlepování kůže. Jakmile je hotový, servírujeme se zeleninou. Tu, stejně jako pstruha zakápneme citronem, což mu dodá lepší chuť. Celková doba přípravy tohoto jídla je zhruba 20 – 30 minut.