Dietní recepty: polévka z hlívy ústřičné a kuřecí maso s hlívou a rýží

magazinzeny.cz

Polévka z hlívy ústřičné

Recept má stejný průběh, jako při vaření dršťkové polévky. Bude třeba cibule, červená paprika, mrkev, česnek a dále samozřejmě i trocha mouky, stejně jako vývar. Vše začíná pokrájením a zpěněním cibule i mrkve. Poté je přisypána červená paprika a trocha mouky.

Následně je vše zalito horkým vývarem a je přidána samotná hlíva. Vše se vaří do chvíle, dokud není hlíva dostatečně měkká. Obvykle okolo 10 – 20 minut. Celková doba receptu nezabere více, než 30 minut. Jídlo lze podávat ihned po uvaření.

Kuřecí maso s hlívou a rýží

Variace na asijská jídla, kde je použito kuřecí prso, dále hlíva ústřičná, čínská zelenina a také trocha sojové omáčky. Nechybí samozřejmě rýže, která se začne vařit jako první. Následně je pokrájeno maso, osoleno a opepřeno a přidáno do pánve. Následně k němu přijde čínská zelenina a samotná hlíva ústřičná. Vše se opéká velmi zprudka, zhruba 10 minut.

Jakmile je maso hotové, lehce zakápneme sojovou omáčkou. Po dovaření rýže lze servírovat. Doba přípravy zhruba 30 minut od počátku varu samotné rýže. Tato varianta patří mezi jednoduché dietní recepty s hlívou ústřičnou, které nabídnou i řadu různých variací.