I jáhly můžou chutnat. Chce to jen ty správné recepty
Jáhly zapečené s tvarohem
Ingredience: 150 g jáhel, 50 g másla, 1 broskvový kompot, 250 g měkkého tvarohu, podle potřeby mléko, podle chuti cukr, skořice
Příprava: V trochu osolené vodě uvařte jáhly doměkka. Broskve nechte okapat a poté je nakrájejte na plátky. Pekáček vymažte máslem, anebo ho vyložte pečícím papírem. Dno pekáčku pokryjte vrstvou jáhel, tvarohu, plátky broskví a končete vrstvou jáhel. Jáhlovou směs podlijte trochou mléka a pečte ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Hotové podle chuti pocukrujte a ochuťte skořicí.
Doba přípravy: 45 minut
Jáhly s jablky
Ingredience: 200 g jáhel, 5 větších jablek, 2 lžíce medu, 5 dl sójového mléka, 3 lžíce oleje, podle chuti sůl a strouhaný kokos
Příprava: Jáhly třikrát spařte horkou vodu a poté uvařte v sójovém mléku. Mléko můžete trošku osolit. Poté přidejte nastrouhaná jablka a kokos. Oslaďte medem, přidejte olej a zamíchejte.
Doba přípravy: 25 minut
Skopové maso v jáhlové kaši
Ingredience: 800 g skopového masa, 1 mrkev, 2 petrželky, ½ celeru, 2 stroužky česneku, 300 g jáhel, 1 lžíce olivového oleje
Příprava: Omyté skopové maso dejte vařit do osolené vody. Zeleninu očistěte a přidejte k masu do hrnce. Česnek utřete se solí a přidejte do hrnce k masu. Vařte doměkka, v tlakovém hrnci přibližně 50 minut. Jakmile bude maso měkké, vyndejte ho, proceďte vývar a dejte do něho vařit jáhly. Po jejich uvaření do nich zamíchejte na kostičky nakrájené maso a nakrájenou zeleninu. Promíchejte s olejem a osolte podle chuti.
Doba přípravy: 65 minut