Jak skladovat pečivo

magazinzeny.cz

Pečivo je běžnou součástí každodenního jídelníčku většiny z nás. Chleba, rohlíky a další kupujeme často a mnohdy též nadáváme, že nám dlouho nevydrží. Na vině přitom není pouze klesající kvalita potravin, ale i nesprávné způsoby skladování.

Podívejme se tedy na to, jak udržet pečivo v co nejlepší kondici co nejdéle. Důležité je, abychom pečivo skladovali v suchém prostředí bez přístupu vuduchu. Taktéž je důležité vyčkat, až případné teplé pečivo vychladne. Pára by totiž podpořila růstí plísní.

Nejlepší je skladovat pečivo v chlebníku. Kvalitní chlebník vám dlouho poslouží a vaše pečivo bude jako v bavlnce. Stejně tak je možné pečivo ukládat do skříně.

Zajímavou možností je pečivo zamrazit. Poté stačí kdykoliv sáhnout do mrazáku a za půl hodiny rozmražování při máte pečivo k dispozici přesně v takovém stavu, v jakém jste ho do mrazáku vkládali. Pokud zamrazíte čerstvé pečivo, bude skvělé i za několik měsíců.