Jak vyrobit domácí zeleninové chipsy – úvod

magazinzeny.cz

Chutná pochoutka k televizi nemusí být vyrobena nutně jenom z brambor. Existují i zeleninové varianty, které si lze v pohodlí domova a levně připravit. Zde je náš návod, jak vyrobit domácí zeleninové chipsy.

Potřebovat budeme:

  • Zeleninu – mrkev, petržel, červenou řepu
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř, bylinky

Připravíme zeleninu

Prvním krokem je příprava samotné zeleniny. Tento krok rozhodně není nijak složitý, jelikož je třeba ji nejprve důkladně oloupat a očistit oddech nečistot. Jakmile je připravena, je možné se pustit do následujícího kroku, který je spojený s jejím krájením. Zde je nezbytností, aby byly zachovány skutečně rovnoměrné kousky, které budou u veškeré zeleniny stejně velké. Tím zaručíme, že bude vždy stejně propečená a díky tomu bude každý kousek stejně chutný.

Nedojde k tomu, že by byl jeden syrový a druhý by byl již spálený. Takto nakrájenou zeleninu položíme na papírové utěrky, které z ní vytáhnou přebytečnou vlhkost ve formě vody. Takto je necháme zhruba 15 minut.