Mořské řasy jsou zázrak přírody. Vyzkoušejte naše rerepty s mořskými řasami

magazinzeny.cz

Salát z mořských řas

Ingredience: 1 balení mořské řasy wakame, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce rýžového octa, 1 lžička cukru, 1 lžička chilli koření, 2 lžičky pražených sezamových semínek

Příprava: Mořské řasy namočte, potom povařte a nakrájejte na proužky. Řasy dobře smíchejte s ostatními ingrediencemi a podávejte.

Doba přípravy: 30 minut

Lososové rolky s mořskými řasami

Ingredience: 6 plátků uzeného lososa, 1 balení mořských řas, 1 lžíce malinového octa, 250 g konzervovaných bílých fazolí, 1 lžíce barevného pepře, pažitka

Příprava: Slité fazole nakrájejte nadrobno a smíchejte s octem a barevným pepřem. Nechte asi 10 minut odležet. Řasu rozdělejte na šest kusů a na každý kus položte plátek lososa, kterého potřete směsí z fazolí. Udělejte rolku a převažte pažitkou. Dejte na minimálně hodinu do lednice a pak podávejte.

Doba přípravy: 25 minut

Tuňák pečený v mořské řase

Ingredience: 4 plátky tuňáka, 4 plátky mořských řas, 4 plátky listového těsta, kousek čerstvého zázvoru, 200 g zeleninové směsi, podle chuti med a žloutek, pepř, sůl, olej na smažení

Příprava: Porce tuňáka podle chuti osolte, opepřete a posypte sekaným čerstvým zázvorem a nadrobno pokrájenou rozmrazenou zeleninou. Poté zabalte do do navlhčených řas a listového těsta. Potřete vaječným žloutkem smíchaným s medem a cca tři minuty zprudka smažte na rozpáleném oleji.

Doba přípravy: 35 minut