Neignorujte v jídelníčku ovesné otruby a zkuste naše recepty

magazinzeny.cz

Tvarohový chléb s ovesnými otrubami

Ingredience: 4 lžíce ovesných otrub, 4 lžíce pšeničných otrub, 1 lžička kypřicího prášku, 250 g měkkého tvarohu, 3 vejce, podle chuti sůl a kmín

Příprava: Ovesné a pšeničné otruby smíchejte s kypřicím práškem. Poté přidejte tvaroh, žloutky a podle chuti sůl a kmín. Vše pořádně promíchejte a do těsta přidejte sníh vyšlehaný z bílků. Těsto nalijte do formy na biskupský chlebíček, vyložené pečicím papírem. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 25 minut.

Doba přípravy: 45 minut

Jogurtový chléb s otrubami

Ingredience: 10 lžic ovesných otrub, 10 lžic pšeničných otrub, 10 lžic sušeného mléka, 3 lžíce jemného kukuřičného škrobu, 5 lžic jogurtu, 4 vejce, 4 lžíce vody, 2 lžíce kypřicího prášku, podle chuti sůl a drcený kmín

Příprava: Nejdříve smíchejte otruby se sušených mlékem, kukuřičným škrobem a kypřicím práškem. Podle chuti osolte, okmínujte, přidejte vejce, vodu a vejce. Vše dobře promíchejte. Těsto vlijte do formy vyložené papírem na pečení. Pečte v předehřáté troubě cca 25 minut na 180°C.

Doba přípravy: 45 minut

Drožďová polévka s ovesnými otrubami

Ingredience: 1,5 l vody, 100 g ovesných otrub, 1 malá cibule, 40 g droždí, 1 vejce, trochu másla, soli, pažitky

Příprava: Ovesné otruby uvařte doměkka. Nadrobno nasekanou cibulku osmahněte na másle a přidejte rozdrobené droždí. Vše smažte za stálého míchání až do doby, než začne droždí červenat a vonět. Přidejte vejce, rychle zamíchejte a směs přidejte k ovesným otrubám. Stačí ještě chvilku povařit a ochutit solí a nasekanou pažitkou.

Doba přípravy: 25 minut