Nejexotičtější jídla co můžete ochutnat

magazinzeny.cz

Jídlo je součástí našeho života a je vždy krásné, že co je u nás běžné a jedené prakticky denně, je v jiné zemi zcela nečekané a jídlo je to nanejvýš exotické. Například Indové nejedí krávu, protože je to posvátné zvíře, my si však hovězí dopřáváme běžně. Naproti tomu nejíme třeba hady, pštrosy, klokany a podobné zvířata denně, tak jako oni.

Každá kuchyně je jiná, a čím je země dál od České republiky tím je exotičtější a jídla jsou speciální a netradiční, pro nás. Jaká jsou však ta nejexotičtější jídla, která můžete vůbec ochutnat? To je těžké takhle posoudit, protože někdo považuje za exotické něco jiného, než ten druhý, my si však ukážeme některá exotická jídla, která máte v různých zemích možnost ochutnat.

Gusano

Gusano je specialita v Mexiku, přesněji v městě Puebla. Jsou to housenky. Dávají se do alkoholu. Tyto housenky žijí v rostlině agáve. Když si gusano objednáte, dostanete talíř nazelenalých housenek, která jsou velké asi jako lidský malíček. Údajně to chutná o něco hůř, než to vypadá. No, pro někoho lahůdka, pro někoho zvedání žaludku, každopádně je to poměrně dosti netradiční a exotické jídlo.

Chapulines

V Mexiku ještě chvíli zůstaneme, chapulines jsou pražení luční koníci. Na první pohled to však nevypadá tak strašně, jak to zní. Sem tam vidíte nějaké tykadélko nebo nožičku, ale dá se to snést. Údajně to chutná jako koření a o poznání lépe, než gusano.

Netopýr

Ve Vietnamu je lahůdkou a specialitou také netopýr, který je připravován na různé způsoby. Může být sušený, vařený, smažený. Podle turistů, kteří zavítali do Vietnamu a měli možnost tuto pochutinu ochutnat je to údajně podobné maso jako náš český králík.

Jako další exotická jídla, která máte možnost na cestách ochutnat je například kobra, různý hmyz, slon, krokodýl, klokan, pštros, žáby, antilopy, zebry, různé druhy ryb a různé mořské plody a mnohé jiné. K nám se už pomalu dostává klokan, můžeme ochutnat žabí stehýnka či různé druhy ryb či mořské plody.