Nejmodernější vybavení do kuchyně pro ženu – nádobí 3/4
Jsme u předposledního dílu našeho čtyřdílného seriálu o nejmodernějším vybavení do kuchyně pro moderní ženu. V tomto díle se podíváme na to, jaké speciální vychytávky a pomůcky na trhu můžeme najít. Ačkoliv jsou svou konstrukcí jednoduché, ve výsledku mohou ušetřit spoustu práce.
Loupač jablek
Nebaví vás neustálé okrajování a loupání jablek? Co takhle to zautomatizovat? Na trhu naleznete celou řadu loupačů jablek, které jsou vybaveny buď mechanickou klikou. nebo motorem. Jablko stačí napíchnout na hřídel a buď ručně otáčet, nebo stlačit tlačítko pro loupání. Během několika minut máte nakrájenou mísu jablek, a to bez práce.
Kráječ ananasu
Novinkou na českém trhu je kráječ ananasu. Jde o manuální kráječ, který při troše fyzické síly dokáže oloupat a nakrájet ananas a dokonce jej i zbavit tvrdého středu. Princip je jednoduchý. Jde vlastně o kovovou trubku s noži. Na ananasu odřízneme vršek a kráječ zavrtáváme do ananasu stejně jako vývrtku. Až dorazíme na samé dno ananasu, stačí zabrat a vnitřek vytlačit ven. Ananas bude nakrájený na kolečka, zbude vám jen prázdná slupka.
Řezač dortů
Velmi jednoduchý, ovšem účinný pomocník pro všechny cukrářky. Zkoušeli jste někdy rozřezat upečený korpus nožem? Pak jistě víte, že korpus bude nerovnoměrný, bude se lámat a lepit. Pro rychlé a perfektní rozdělení korpusu existuje speciální řezačka, kde pomocí ostrého drátu rozdělíte korpus na dvě části velmi rychle a bez problémů.
Silikonoví pomocníci
Moderními pomocníky v kuchyni jsou různé výrobky ze silikonu. Silikon je pevný a pružný a je tak ideální jako materiál pro formičky, ale i pro kuchyňské nádobí. Spousta lidí si oblíbila použití silikonových chňapek, které jsou poddajné a umožňují pevný stisk nádobí, aniž byste se popálily. Oblíbené jsou i silikonová tvořítka na led.
Formičky na zmrzlinu
Pokud si chcete v létě pochutnat na domácí zmrzlině, můžete zakoupit jednu z mnoha nabízených sad pro výrobu domácí zmrzliny. Použití je velmi jednoduché, stačí naplnit krémem pro zmražení a nechat v mrazáku. Některé typy tvořítek jsou vybaveny i držátky, prostorem pro špejli nebo možností kombinovat více příchutí.