Obohaťte si jídelníček o recepty s kapustou
Kapusta s kokosem
Ingredience: 1 kapusta, 2,5 lžíce kokosu, 1 lžíce hořčičných semínek, 4 stroužky česneku, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce javorového sirupu, podle chuti a potřeby olej, sůl a pepř
Příprava: Olej rozehřejte na pánvi a opečte zde zvolna hořčičná semínka. Po dvou minutách přidejte na kousky nakrájenou spařenou kapustu. Po chvilce přidejte rozmačkaný česnek. Po osmahnutí česneku vmíchejte zbývající ingredience – kokos, sirup a šťávu z citronu. Opékejte a poté podávejte.
Doba přípravy: 30 minut
Česneková kapusta se šunkou
Ingredience: 1 kapusta, 250 g šunky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 5 lžic olivového oleje, podle chuti sůl a pepř
Příprava: Kousky kapusty dejte vařit do osolené vody. Na kousky nakrájenou cibuli orestujte na rozehřátém oleji. Okapanou kapustu přidejte do hrnce k cibuli a poduste. Opepřete, osolte a nechte dusit. Posléze přidejte ke kapustě na kostičky nakrájenou šunku. Jakmile kapusta změkne, přidejte nastrouhaný česnek a olivový olej. Promíchejte a ještě chvilku poduste.
Doba přípravy: 60 minut
Kapusta s houbami a vejci
Ingredience: 500 g kapusty, 50 g sušených hub, 1 malá cibule, 2 vejce, 150 ml zakysané smetany, 100 g tvrdého sýra, podle chuti sůl a pepř, trochu kopru
Příprava: Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na tuku. K cibuli přidejte houby a opečte asi osm minut. K houbám a cibuli přidejte nasekaný kopr a najemno nakrájené uvařené vejce. Kapustové listy spařte vroucí vodou a naplňte je náplní. Zabalené listy vložte do zapékací nádoby, polijte zakysanou smetanou a posypejte nastrouhaným sýrem. Zapékejte v troubě cca 15 minut při teplotě 200 °C.
Doba přípravy: 45 minut