Pochutnejte si – výtečné recepty s červenou řepou

magazinzeny.cz

Nadívaná červená řepa s mletým masem

Ingredience: 4 ks červené řepy, 500 g mletého masa, 150 g rýže, 100 g strouhaného sýra, podle chuti bylinky, sůl, pepř, trošku másla

Příprava: Červenou řepu oloupejte, omyjte a uvařte doměkka. Uvařeným řepám odkrojte vršky a vnitřek částečně vydlabejte lžící. Vydlabanou část nakrájejte na malé kousky a promíchejte s mletým masem a uvařenou rýží. Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte nasekané bylinky. Připravenou směsí naplňte bulvy, dejte je do vymaštěného pekáčku. Na každou řepu položte plátek másla a zapékejte v troubě na 180°C přibližně 20 minut. Před koncem pečení posypte řepy nastrouhaným sýrem a pečte , dokud se sýr nerozpustí.

Doba přípravy: 45 minut

Pomazánka z tofu a červené řepy

Ingredience: 100 g tofu, 100 g majonézy z tofu, 100 g červené řepy, 50 g mrkve, kedlubny a ředkvičky, 2 lžíce strouhaného křenu, podle chuti sůl a citrónová šťáva

Příprava: Tofu a zeleninu nastrouhejte najemno a dobře promíchejte s křenem a majonézou. Podle chuti osolte a přidejte citrónovou šťávu.

Doba přípravy: 15 minut

Červená řepa s rajčaty

Ingredience: 500 g červené řepy, 2 větší rajčata, trochu másla, soli a petrželky

Příprava: Červenou řepu omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Poté řepu poduste na troše másla. Rajčata spařte vařící vodou, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Rajčata přidejte k řepě a společně duste doměkka. Osolte podle chuti a podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Doba přípravy: 35 minut