Pohanka posiluje cévy – ochutnejte ji díky našim receptům s pohankou

magazinzeny.cz

Pohanka s mrkví

Ingredience: 250 g pohanky, 2 velké cibule, 3 větší mrkve, 80 g másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, podle chuti sůl

Příprava: Propláchnutou pohanku spařte a dejte do vody ještě na minimálně 30 minut máčet. Mezitím si najemno nastrouhejte mrkev a nadrobno nasekejte cibuli. Na rozpuštěném másle v hrnci osmahněte cibuli s mrkví, přidejte scezenou pohanku a všechno opražte. Poté zalijte vodou do cca jednoho centimetru nad pohanku, osolte podle chuti a vmíchejte rajčatový protlak. Pod pokličkou duste cca 10 až 15 minut.

Doba přípravy: 50 minut

Pohanka se zeleninou a treskou

Ingredience: 4 filety aljašské tresky, 4 porce pohanky, podle chuti dle chuti sojová omáčka, zelenina a trošku olivového oleje

Příprava: Zeleninu nakrájejte na drobné kousky a orestujte ji na troše oleje, přidejte proužky ryb a chvíli poduste. Trošku osolte a do směsi vmíchejte uvařenou pohanku. Dochuťte sojovou omáčkou.

Doba přípravy: 50 minut

Pohanka jako rizoto

Ingredience: 3 hrnky pohanky, 100 g pórku, 1 cibule, půlka žluté a půlka červené papriky, 150 g kuřecí šunky, 100 g anglické slaniny, 3 lžíce olivového oleje

Příprava: Na oleji zlehka osmahněte na menší kousky nakrájenou zeleninu, přidejte kostičky šunky a anglickou slaninu. Duste přibližně deset minut a poté přesypte do mísy. Pohanku uvařte podle návodu na obalu, přeceďte ji a promíchejte v míse se zeleninou a šunkou. Podle chuti osolte a opepřete.

Doba přípravy: 25 minut