Potraviny proti chřipce
Chřipokové období pomalu, ale jistě ťuká na dveře, a tak je nejvyšší čas začít dělat něco pro prevenci proti chřipce. Jednou z nejlepších možností je strava.
Silný slepičí nebo kuřecí vývar
Pravidelně si vařte silné slepičí nebo kuřecí vývary, ke kterým použijete kvalitní maso. Nezapomeňte, že pořádný vývar se musí vařit několik hodin, a měl by mít v sobě i zeleninu. Na bujóny zapomeňte, ty vám v oblasti zdraví nijak nepomůžou, spíše naopak. Tyto polévky vám dodají sílu, energii, důležité látky a podpoří imunitní systém.
Med
Pravidelná konzumace kvalitního medu funguje jako přírodní antibiotikum a antivirotikum, navíc získáte zdravou energii a mnoho vitaminů a minetálů. Ovšem pozor! Aby to fungovalo, kupte si med přímo od včelaře, abyste měli jistotu, že se jedná o pravý kvalitní med.
Kysané zelí
Zelí je úžasným zdrojem vitaminu C, vitaminu B, vitaminu K a vlákniny. To vše funguje jako super prevence proti nachlazení a chřipce, navíc zelí podporuje dobré vstřebávání důležitých látek ve střevech. Jako příjemný bonus dokáže střeva pročistit a omezit problémy se zácpou.