Recepty na grilování – kuřecí špíz a hamburger se salátem
Kuřecí špíz
Jednoduché jídlo, na které jsou potřeba kuřecí prsa, jarní cibulka, klasická cibule, pórek a dále paprika. Postup je velmi jednoduchý, kdy stačí prsa nakrájet na kousky, osolit a opepřit a vše ostatní na tenčí kolečka. Následně napichujeme na špejle. Po hotové přípravě je možné maso umístit na rozpálený gril a grilovat do doby, než bude maso i zelenina hotová. Doba přípravy je zhruba 20 – 30 minut, v závislosti na délce samotného grilování. Zde kuřecí maso potěší svou snadnou přípravou.
Mezi dietní recepty z grilování patří i hamburger se salátem
Hamburger nemusí být nutně spojený jenom s houskou. Na tento konkrétní potřebujeme:
· Netučné mleté hovězí maso – 200 gramů
· Sůl a pepř
· Žloutek
Dále je možné připravit si jakoukoliv sezonní zeleninu dle chuti, šťávu s citronu a trochu olivového oleje. Maso důkladně prohněteme, osolíme a opepříme a přidáme žloutek. Jakmile se spojí, necháme chvíli odležet a vytvoříme placky. Do nich uděláme důlek a poté vložíme na rozpálený gril.
Mezitím si připravíme sezonní zeleninu, kterou nakrájíme do mísy a zakápneme olivovým olejem a šťávou z citronu. Tím je salát hotový. Po opečení burgerů servírujeme. V závislosti na kvalitě masa není vždy nutná jenom úprava well done. Vše je hotové zhruba za 30 minut od začátku přípravy.