Recepty před opalováním 1/2
Polévka z opražené mrkve
Aby opálení vydrželo, je potřeba konzumovat mrkev.
Na polévku z mrkve bude potřeba 450 g čerstvé baby karotky, 450 g čerstvé muškátové tykve nakrájené na kousky, jednu cibuli nakrájenou na kousky, kuřecí vývar – asi 4 šálky, 3 lžíce olivového oleje, stroužek česneku, 12 kousků celé skořice, půl lžičky čerstvého tymiánu, půl lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, 12 lístků máty, a bobkový list. Nejprve je potřeba si předehřát troubu na 190 stupňů, kde na 20 minut vložíme mrkev a tykev. Poté v hrnci na olivovém oleje opečeme cibuli i česnek, přidáme mrkev a tykev, také podlijeme kuřecím vývarem, dáme tymián, bobkový list a vaříme asi 20 minut. Po této době koření vyjmeme a polévku rozmixujeme a podáváme ozdobenou kořením.
Ovesné mrkvové sušenky
Mrkev obsahuje velké množství látek, které podporují získání krásné bronzové pokožky.
Pro přípravu ovesných sušenek bude zapotřebí 30 g másla 60 g medu, vejce, lžička skořice, větší špetka soli, 100 g ovesných vloček, 80 g celozrnné mouky, půl lžičky prášku do pečiva, jedna mrkev. Nejprve mrkev nastrouháme najemno, a rozmixujeme vločky. Máslo rozpustíme a přidáme do něj med, vejce, skořici i sůl a poté zamícháme do směsi vločky, mrkev i prášek do pečiva. Těsto rozdělíme na 20 dílů, vypracujeme kuličky, které se na plechu a pečícím papíru zploští do tvaru sušenky. Pečeme na 160 stupňů 20 – 30 minut.