Recepty před opalováním 2/2
Mrkvová pomazánka
Mrkve není nikdy dost, co se týče opalování, měla by být konzumována denně.
Na mrkvovou pomazánku bude potřeba 50 g změklého másla, 100 g mrkve najemno nastrouhané, 120 g lučiny, 50 g sýra (eidamu, ale může být jakýkoli tvrdý podle chuti), citrónová šťáva, sůl a pepř podle chuti. Nejprve je potřeba smíchat máslo, s lučinou, pak přidáme nastrouhaný sýr. K tomu pak přidáme mrkev, ochutíme trochou citronové šťáva, solí a pepřem. Někdy je možno nahradit lučinu pomazánkovým máslem. Podává se na pečivo, ideálně s valašskými ořechy.
Mrkvové lívance
Je možné mlsat, ale i částečně zdravě a navíc i podpořit získávání pěkně bronzové pokožky z opálení.
Na mrkvové lívance bude potřeba 500 ml mléka, 320 g hladké mouky, dvě mrkve najemno nastrouhané, prášek do pečiva, dvě vejce, lžička citronové kůry, dvě lžíce rumu, špetka soli, vanilkový cukr. Všechny suroviny smícháme a pořádně promícháme. Jakmile je těsto připravené, smažíme po obou stranách na lívanečníku a to dozlatova. Podáváme ozdobené dušenou mrkví na sladko smíchanou s měkkým tvarohem a medem.