Recepty pro plynové grily a nejen pro ně

magazinzeny.cz

Blíží se grilovací sezóna a my vám proto přinášíme několik zajímavých a chutných receptů, které byste mohli vyzkoušet.

Pro milovníky masa telecí kotlety:

Ingredience: 4 telecí kotlety, sůl, pepř, 2 rajčata, 1 stroužek česneku, 100 g mozarelly, 100 g bylinkového másla, 1 lžíce olivového oleje

Postup:
1.Rozpálíme gril. Kotlety omyjeme a osušíme. Ostrým nožem nařízneme do masa kapsu. Vně i uvnitř osolíme a opepříme.
2. Rajčata omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme, mozarellu necháme okapat. Vše nakrájíme na plátky. Polovinu bylinkového másla rozdělíme na vločky.
3. Rajčaty, česnekem a sýrem vyplníme kapsy v mase a zpevníme jehlicí.
4. Kotlety potřeme olejem, položíme na rozpálený gril a na každé straně grilujeme přibližně 6-8 minut. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Maso před podáváním ozdobíme zbytkem bylinkového másla a petrželkou. Podáváme s pečenými bramborami ve slupce.

Pro vegetariány gratinovaná paprika

Ingredience: papriky (jakékoliv barvy, i mix), olej, strouhaný sýr, česnek a sůl
Příprava: Papriky rozdělíme na čtvrtky. Česnek rozmačkáme a se špetkou soli ho rozmícháme v oleji. Papriky potřeme a dáme na gril vnitřní stranou dolů (prohnutí směrem vzhůru, jako most). Jakmile otočíme, vsypeme dovnitř hromádku sýra. Je to hotové, jakmile se sýr rozpustí.

Plynový gril nabízí možnost užít si grilování i tam, kde není ekektřina, nebo je vhodný pro ty, kteří neholdují uhlíkům z dřevěného uhlí. Plynové grily jsou vhodné na zahradu, kempování nebo výlety. A protože nejčastěji se kempuje v letních měsících, které vedle koupání nabízejí i radost ze sběru pravých hřibů, tak vám nabízíme recept na vynikající grilované hřiby.

Pro houbovou sezónu grilované hřiby

Ingredience: 4 středně veliké tvrdé hřiby smrkové nebo dubové, koření směs: 1 kulička jalovce, 2 kuličky pepře, špetka tymiánu, 2 bobkové listy, 1 kulička nového koření, sůl, 100 ml olivového oleje, 50 ml bílého vína
Příprava: Hřiby velikosti cca 15-20 cm. Rozkrojíme je na půlky i s nohou. V moždíři, nebo v mlýnku na koření nadrtíme koření tak, aby nebylo na prášek. Malou metličkou vešleháme do směsi olivového oleje s vínem. Hřiby směsí potřeme a dáme na gril. Grilujeme na každé straně cca 10 min. a v průběhu grilování potíráme olejovou směsí. Vynikající přílohou jsou topinky z tmavého toastového chleba, zelený salát.