Šílené diety V.

magazinzeny.cz

Touha po dokonalém tělu a vzhledu vládne světu. Není divu neboť z televize, internetu či obálek časopisů na nás shlížejí samé umělé krasotinky. Diktát dokonalé štíhlé linie vede spoustu žen k celoživotnímu utrpení. Proto, aby se zbavily přebytečných kil, jsou schopny udělat vše možné i nemožné. Proto se objevuje stále mnoho “zaručených” diet, který více či méně vybočují.

Upozornění: Diety v tomto seriálu nezkoušejte, mohou mít závažné zdravotní důsledky.

Zoufalé ženy prahnoucí po hubnutí snadno sáhnou po zoufalém řešení. Dnes se podíváme na dietu, která je opravdu zoufalá, ale nabízí účinné zažehnání hladu bez kalorií. Podíváme se blíže na houbičkovou (nebo též molitanovou) dietu, která si již našla mnoho věrných následovnic.

Každá žena, která se snažila co nejvíce zhubnout, zná ten svíravý pocit v žaludku. Hlad se stává věrným společníkem. Zahnat hlad takovým způsobem, abyste měli pocit zasycení a přitom nepřibrali ani gram, je v takové situaci obrovským lákadlem. Není divu, že se najdou ženy, které sáhnou po houbičkách či jiném molitanu. Že si ničí své vlastní zdraví neřeší.

Angličanka Kerry Trebilcock se stala ve svých 21 letech hlavní představitelkou této formy diety. Za svůj život spotřebovala tisíce houbiček. Mezi její oblíbené pokrmy patřila i kvalitní mýdla. Běžně se stává, že lidé, kteří se nauči zasytit pocit hladu molitanem, snadno přejdou i na další nezvyklé lahůdky (papír, hlína, omítka, apod.)
Kerry ovšem byla labužnice. Houbičky na nádobí si máčela v čaji či v horké čokoládě. Případně si je dopřála namazané kečupem či hořčicí. Běžné je, že si lidé na houbičkové dietě dopřávají houbičky samotné bez jakýchkoliv duchucovadel.

Z počátku taková dieta může působit nevinně. Molitanové produkty zasytí a nedochází k přibírání na váze. Toto počínání má ovšem mnoho zdravotních rizik. Jednak houbičky nedodají tělu žádné živiny a tělo tak trpí nedostatkem vitamínů, minerálů, což vede k oslabení organismu. Neméně závažným problémem je stravovací porucha známá jako “pika”, kdy se postupně rozvine odpor k běžnému jídlu.