Vzorový jídelníček u dělené stravy na 7 dní 2/2
Středa
Snídaně
Celozrnné pečivo namazané domácí marmeládou, nebo čokoládovým, popřípadě podobným krémem.
Oběd
Vařené těstoviny s omáčkou z čerstvých, nebo konzervovaných drcených rajčat s trochou bazalky.
Večeře
Zapečené brambory se zeleninou podle chuti. Možno podávat s grilovanou zeleninou.
Čtvrtek
Snídaně
Vaječná omeleta doplněná o kousky čerstvé zeleniny – ve formě salátu.
Oběd
Grilovaný tuňák s trochou zeleninového salátu z rajčat, papriky a okurky.
Večeře
Tvaroh připravený na sladko – oslazený, doplněný kousky ovoce v podobě banánu, jahod dalších.
Pátek
Snídaně
Celozrnný rohlík nebo jiné pečivo namazaný medem, nebo marmeládou.
Oběd
Zeleninový kuskus doplněný o kousky dušené, vařené, nebo grilované zeleniny.
Večeře
Zeleninový salát se sojovým masem. Zálivku jenom přírodní, s trochou oleje a citronové šťávy.
Sobota
Snídaně
Kvalitní sýr, drůbeží šunka s vysokým podílem masa, kefír nebo acidofilní mléko.
Oběd
Kuře pečené na kořenové zelenině – mrkev, celer, petržel, podávané dohromady.
Večeře
Losos nebo tuňák připravovaný v páře, s trochou čerstvé zeleniny.
Neděle
Snídaně
Ovesná kaše s krájeným čerstvým ovocem. Možno doplnit také sušeným – rozinky, meruňky.
Oběd
Špagety aglio e olio připravené spolu s česnekem, kouskem feferonky a trochou bazalky.
Večeře
Domácí netučný bramborák připravený v troubě. Těsto zpracovat bez přidání vajec.