Zdravé jídlo s kustovnicí čínskou – 3 super recepty

magazinzeny.cz

Kustovnice čínská s jidášovým uchem

Ingredience: 1 lžička medu, 200 g jidášova ucha, 20 g kustovnice, 1 lžička zázvoru, 1 lžíce oleje, 1 lžička medu, 1 lžička čínského vína a 2 lžíce masového vývaru

Příprava: Jidášovo ucho blanžírujte doměkka v horké vodě. Připravte si wok pánev a rozpalte v ní olej. Přidejte nakrájené jidášovo ucho, nasekaný zázvor, med, víno a hustý vývar. Vše osmažte za stálého míchání.

Doba přípravy: 20 minut

Obilná kaše s kustovnicí

Ingredience: 300 g obilné kaše, 4 lžíce kustovnice čínské, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce sušených brusinek, hrst vlašských ořechů

Příprava: Rozinky a brusinky spařte vařící vodou. Kustovnici propláchněte vodou. Ořechy nasekejte na malé kousky. Vše dejte do mísy, přisypte obilnou kaši, zalijte vařící vodou tak, aby vše bylo pod vodou a dobře promíchejte. Přiklopte a nechte pět minut odstát. Poté můžete jíst nebo vylepšit ovocem, medem apod.

Doba přípravy: 15 minut

Kuře s omáčkou z kustovnice čínské

Ingredience: 1 kuře, 100 g sušené kustovnice čínské, 30 g másla, trochu hladké mouky, hotový bramborový knedlík nebo vařený brambor, podle chuti směs koření na kuřecí maso

Příprava: Kuře naporcujte, osolte, okořeňte a vložte do pekáče. Na kuře dejte kousky másla a pečte v troubě. Mezitím uvařte kustovnici čínskou ve vodě asi deset minut a přidejte i s nálevem ke kuřeti. Pečte doměkka. Jakmile bude kuře upečené, rozmixujte výpek i s kustovnicí, přidejte vodu s moukou (rozmíchanou) a vařte asi dvacet minut. Kuře podávejte s bramborový knedlíkem a polité kustovnicovou omáčkou.

Doba přípravy: 90 minut