Dietní recepty – dušené maso na žampionech a žampionová polévka

magazinzeny.cz

Dušené maso na žampionech

Mezi dietní recepty se žampiony přirozeně patří i ty, které jsou spojené s masem. Ideálně vepřovým nebo hovězím, které pokrájíme na menší kousky. Dále je třeba cibule a samozřejmě dané houby. Cibuli zpěníme a osolené a opepřené maso k ní dáme restovat.

Jakmile se zatáhne, přidáme houby, trochu vody nebo vývaru a dusíme 1 – 2 hodiny. Průběžně kontrolujeme a v případě potřeby doléváme tekutinu. Ta následně vytvoří jemnou omáčku. Po dvou hodinách podáváme, a to nejlépe s:

· Rýží
· Bramborem
· Bramborovou kaší

Žampionová polévka

Polévky jsou v dietě velmi důležité a tak přijde vhod i žampionová polévka. Na ni je kromě těchto hub třeba jenom cibule a také zeleninový vývar. Cibule se nakrájí na jemno a krátce se zpění. Přidají se žampiony, ty se zarestují, poté se zalijí vývarem a vaří zhruba 15 minut.

Po této době je možné polévku finálně dochutit a dojde i k jejímu rozmixování na jemný krém. Tímto je připravena ke konzumaci, a to s jistotou, že příprava nemusí trvat déle, než zhruba 15 minut. Pro zjemnění je možné použít i smetanu, ale výhradně jenom tu nízkotučnou.