Jak vyrobit domácí zeleninové chipsy – dokončení
Jak vyrobit domácí zeleninové chipsy? Předehřejeme troubu
Jelikož nám jde o přípravu, která bude zdravější, je třeba si předehřát troubu. Ideální teplotou na pečení je rozsah mezi 190 – 200 stupni Celsia. Jakmile je trouba připravená, můžeme si vzít plech, na který položíme pečící papír. Ten zaručí, že se nám zelenina nebude nijak výrazně připalovat k samotné ploše plechu. Dále je třeba celou plochu pečícího papíru velmi jemně pomazat olivovým olejem. Náš návod, Jak vyrobit domácí zeleninové chipsy, je spojený s co nejkvalitnějším olivovým olejem. Ten nemusí být nutně jenom přírodní, jelikož může jít i o různé ochucené varianty, jako je olej citronový, s chilli, nebo bazalkou a tymiánem
Vyskládáme na plech a pečeme
Nyní je třeba jednotlivé plátky zeleninových chipsů vyskládat rovnoměrně na plech. A to tak, aby se jednotlivě nepřekrývaly. Jakmile je hotovo, mohou zamířit do trouby. Zde je pečeme zhruba 15 – 20 minut, dokud nemají správnou barvu a ochutnáním poznáme, že jsou lehce křupavé a nejsou syrové. Poté je můžeme z trouby vyjmout, ideálně na tác s papírovým ručníkem.
Závěrečné dochucení
Nyní počkáme, až se chipsy lehce ochladí. Pokud jen již udržíme v ruce, můžeme je lehce posolit a v případě zájmu také opepřit. V tuto chvíli je také vložíme do nádoby, přidáme čerstvě nasekané bylinky a důkladně promícháme. Finální fáze je hotovo a chipsy je možné servírovat.