Jaké oleje do kuchyně dnes frčí 1/2
Dýňový olej
Lidé si poslední dobou více všímají toho, co jedí, a proto i výběr oleje raději berou na nelehkou váhu. Existují totiž takové oleje, které mají blahodárné účinky na naše tělo i přesto, že se jedná o tuky. Dýňový olej je hodně vyhledávaný díky tomu, že má vysoký obsah jódu, a tak přispívá ke zdravému fungování štítné žlázy. Je to olej vhodný do salátů, či jiných studených pokrmů, ale je rozhodně nehodný pro vaření.
Kokosový olej
Snad nejpopulárnějším olejem v poslední době je kokosový olej. Je to i z toho důvodu, že je tak všeobecně prospěšný a využitelný. Nejen v kuchyni, ale i kosmetice, nebo na různé práce. Ideální je na promazání klasického zipu. To je ale možná škoda, protože kokosový olej je pro přípravu pokrmů výtečný. Nepřepaluje se a neobsahuje cholesterol. Přispívá k zdravému metabolismu a dodává tělu potřebné látky. Funguje i jako antibiotikum, a dokonce se doporučuje při redukčních dietách. I když se jedná o olej, je pro hubnutí výtečný. Navíc je vhodný i pro čištění zubů, protože je jemný a desinfikuje dásně i dutinu ústní.
Lněný olej
Vybrat z mnoha olejů ten nejlepší není asi jednoduché, ale mnoho odborníků se stvrzuje v tom, že jde o lněný olej, který má mnoho zdraví prospěšných účinků. Celkově zlepšuje kvalitu pokožky, vlasů, ale také pomáhá udržet hormonální rovnováhu. Navíc je vhodný jako prevence infarktu či rakovině. Dokonale čistí střeva, což zase podporuje další zdraví. Obsahuje mnoho vlákniny a pro celkové zdraví jedince je vhodný.