Dietní recepty – fazole se špenátem a fazolová polévka

magazinzeny.cz

Fazolová polévka

Na přípravu polévky je potřeba porce fazolí, cibule, česnek, vývar, mletá paprika, sůl a samozřejmě hladká mouka. Fazole se namáčejí přes noc a druhý den se v hrnci začne se zpěněním cibulky, přisypáním mouky a papriky a zalitím vodou. Vznikne jíška, která se zalije vývarem, a poté se nasypou fazole. Polévka se vaří do změknutí fazolí, zhruba 30 minut.

Pokud je příliš řídká, je možné přidat trochu jíšky, nebo ji částečně rozmixovat, nebo přidat nastrouhanou bramboru. Celková doba přípravy je 45 minut.

Fazole se špenátem

Jednoduchý recept, na který je třeba:

· Fazole
· Listový špenát
· Kešu ořechy
· Mozzarella
· Rajčata

Postup je velmi jednoduchý. Fazole namočíme přes noc a podle návodu uvaříme. Poté stačí spařit špenát a nakrájet. Podobný postup je s rajčaty. Vše spolu s fazolemi smícháme. Dále je přidána také mozzarella nakrájená na menší kousky. Tu lze nahradit i jiným sýrem. Zajímavostí je možnost jíst salát studený, nebo vlahý. Patří proto mezi oblíbené dietní recepty z fazole. Doba přípravy je zhruba 30 minut + nutnost počítat s namočením fazolí, či je možnost využít alternativu v plechovce.