Jaké oleje do kuchyně dnes frčí 2/2
Konopný olej
Konopný olej vzbuzuje zájem, ale rozhodně nemá halucinogenní účinky. Má však výraznou chuť a v kuchyní je ideální do studené kuchyně. Obsahuje totiž velké množství zdraví prospěšných látek, které se ale v případě tepelného zpracování zničí.
Avokádový olej
Avokádový olej má uplatnění především v kosmetice, ale pomalu si získává oblibu i v kuchyni, protože se nepřepaluje, a tak je možné ho použít jak ve studené, tak teplé kuchyni. Má mnoho zdraví prospěšných vlastností.
Kukuřičný olej
Mimo kosmetiku, ve které se účinky kukuřičného oleje užívají, je jeho místo i v kuchyni. Velkým plusem tohoto oleje je že se možno ho používat na smažení. Obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, ale má také projímavé účinky. Proto není vhodný pro ty, co mají s touto oblastí problém, naopak pro léčbu zácpy podpůrné řešení. Kukuřičný olej je oblíbený pro svůj obsah koenzymu Q10, což značí na regenerační a hojivé účinky.