Novinky v oblasti vybavení do kuchyně 1/2

magazinzeny.cz

Moderní rychlovarné konvice

Klasické rychlovarné konvice již v dnešní době nejsou žádnou převratnou novinkou. Jak si však vaření vody na kávu či čaj ještě více zjednodušit, už také výrobci vymysleli, a to možností regulace teploty. Konvice, které dokáží vodu uvařit, nebo ohřát na teplotu od sta stupňů až kupříkladu po čtyřicet, jistě potěší každou moderní domácnost. Konvice dokáží kupříkladu i udržovat nastavenou teplotu, než si stihnete zalít to, co potřebujete.

Moderní konvice myslí i na přípravu dětské stravy, která vyžaduje mírnou teplotu, a tak vodu nahřejí na požadovaných čtyřicet stupňů celsia. Není potřeba se obávat, že by voda nebyla převařená, ale jen ohřátá, konvice vodu nejprve převaří a sterilizuje. Ohřev vypne, a jakmile voda zchladne na požadovaných čtyřicet stupňů, ohlásí to zvukový signál.

Bezdotykové měření teploty

Velmi se v našich domácnostech rozšířilo také používání teploměrů ať už na maso či jiné pokrmy. V současné době se dá teplota jídla měřit i bezdotykovým způsobem prostřednictvím infračerveného teploměru. Díky infračervenému paprsku teploměr přesně a hlavně rychle změří teplotu.

Jednoduché a intuitivní používání si člověk rychle zamiluje. Teploměr, vysílající neviditelný paprsek stačí nasměrovat na dané jídlo a my uvidíme červenou tečku, která se objeví na měřeném místě. Teplota se objeví na displeji a zůstane zde zobrazena do doby, než budeme opět měřit, nebo se teploměr sám vypne.