Recepty na jáhelník a na jáhly po čínsku

magazinzeny.cz

Jáhelník

Zajímavý dezert, který potěší i nízkou kalorickou hodnotou. Primárně potřebujeme jáhly, mléko, vejce, práškový cukr a strouhaná jablka. Vše doplníme také:

· Vanilkou
· Medem
· Vlašskými ořechy

Recept začíná spařením jáhel, ke kterým přidáme mléko a přivedeme k varu. Nyní dochutíme trochou vanilky a vaříme. Mezí tím šleháme žloutky s cukrem a medem a vmícháme do vzniklé vařené kaše. Poté přichází na řadu plech, který vymažeme a směs na něho umístíme. Ten vložíme do předehřáté trouby, která by měla mít 150 – 180 stupňů Celsia. Zde pečeme zhruba 30 – 40 minut, dokud se nevytvoří křupavá kůrčička na povrchu. Poté necháme vychladnout a servírujeme. Doba přípravy tohoto dietního receptu je okolo šedesáti minut.

Jáhly po čínsku

Zajímavý recept, který je alternativou klasické „číny“. Potřebujeme čínskou zeleninu, trochu sojové omáčky a dále už jenom jáhly. Ty dáme vařit podle návodu. Mezitím na pánev vložíme zeleninu, kterou opékáme a ve finální fázi ji zastříkneme trochou sojové omáčky. Počkáme na dovaření jáhel, které jakmile jsou hotové, přisypeme do pánve.

Poté už stačí jenom krátce promíchat a jídlo, jehož příprava nemusí trvat déle, než 30 minut je hotové, chutné a také dietní. Servírovat lze jako dobrý oběd, stejně jako chutná večeře.