Recepty na kachní játra se salátem a na játra s cibulí, česnekem a bramborem
Játra s cibulí a česnekem, podávané s bramborem
Mezi dietní recepty z jater zařaďme i tuto jednoduchou variantu. Na tu potřebujeme jenom tři suroviny, a to:
· Vepřová játra
· Dostatek cibule
· Česnek
Jedná se o oblíbené jídlo z jedné pánve, ve které nejprve zpěníme cibuli i česnek. Obojí dáme stranou a vložíme játra, která opékáme alespoň 5 minut. Poté přidáme opečenou cibuli s česnekem a vše dále restujeme. Můžeme zakápnout trochu vývaru, což vytvoří chutný sos. Mezi tím dáme vařit oloupané brambory, které jsou ideální přílohou receptu. Když jsou hotové, můžeme vše naservírovat. Příprava receptu by neměla zabrat více času, než zhruba 30 – 40 minut, pokud v první fázi dáme vařit brambory, které trvají nejdéle.
Restovaná kachní játra se zeleninovým salátem
Snadný recept, na který budeme potřebovat kachní játra, listový salát a případně i jinou zeleninu. Játra nakrájíme, opepříme a vložíme na rozpálenou pánev opékat. Mezi tím natrháme salát, přikrájíme další zeleninu a osolíme, opepříme a můžeme také zakápnout citronovou šťávou.
Jakmile jsou játra orestována, posolíme je, nakrájíme na nudličky a smícháme se salátem. Můžeme podávat samostatně i s celozrnným pečivem. Doba přípravy receptu je do třiceti minut.