Játra s cibulí a česnekem, podávané s bramborem
Mezi dietní recepty z jater patří i tato jednoduchá varianta, která je nejen chutná, ale také rychlá na přípravu. Na její přípravu potřebujeme pouze tři základní suroviny:
- Vepřová játra
- Dostatek cibule
- Česnek
Jedná se o oblíbené jídlo z jedné pánve. Nejprve na pánvi zpěníme cibuli a česnek, které poté dáme stranou. Následně vložíme játra, která opékáme alespoň 5 minut. Poté přidáme opečenou cibuli s česnekem a vše dále restujeme. Pro vylepšení chuti můžeme zakápnout trochou vývaru, což vytvoří chutný sos. Mezitím dáme vařit oloupané brambory, které jsou ideální přílohou k tomuto receptu. Když jsou brambory hotové, můžeme vše naservírovat. Příprava tohoto pokrmu by neměla zabrat více než 30 – 40 minut, pokud v první fázi dáme vařit brambory, které trvají nejdéle.
Restovaná kachní játra se zeleninovým salátem
Tento snadný recept na restovaná kachní játra je ideální pro rychlou večeři. Budeme potřebovat:
- Kachní játra
- Listový salát
- Další zeleninu dle chuti
Játra nakrájíme, opepříme a vložíme na rozpálenou pánev opékat. Mezitím natrháme listový salát, přikrájíme další zeleninu a osolíme, opepříme a můžeme také zakápnout citronovou šťávou pro osvěžení chuti.
Jakmile jsou játra orestována, posolíme je, nakrájíme na nudličky a smícháme se salátem. Tento pokrm můžeme podávat samostatně nebo s celozrnným pečivem. Doba přípravy tohoto receptu je do 30 minut.