Recepty na květákovou pizzu a květák s vejcem
Květák s vejcem
Klasický a opět jednoduchý recept, na jehož přípravu je nutný jenom květák, cibulka, vejce a brambory. Nejprve dáme vařit brambory, které jsou pouze přílohou. Potom krátce povaříme také květák, dokud nebude měkký. Jakmile vychladne, nakrájíme ho na hrubo. Na pánvi zpěníme cibulku a poté přidáme nakrájený květák. V tuto chvíli přidáváme také rozšlehané vejce a za stálého míchání jídlo dokončujeme. Na závěr můžeme přidat nasekanou pažitku. Po uvaření brambor směs prohřejeme a můžeme servírovat. Doba přípravy receptu je zhruba 40 minut.
Květáková pizza
Zajímavý hit, na který je potřeba jenom květák, vejce a poté už jenom přísady spojené s dochucením samotné pizzy. Pro dietní charakter doporučujeme rajčata, cuketu, lilek a jenom minimum sýru. Recept začíná uvařením květáku, který následně rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme vejce, trochu sýra a vytvoříme směs, která bude podobná těstu na pizzu.
To rozprostřeme na plech a můžeme přidávat ingredience. Troubu rozehřejeme na zhruba 200 stupňů a pečeme 30 minut, nebo déle, dokud není pizza hotová. Celkově příprava pokrmu nezabere déle času, než jednu hodinu.