Recepty s třešněmi – koktejl a bublanina

magazinzeny.cz

Třešňový koktejl

Skvělý nápoj nejenom v horkých dnech. Kromě třešní samotných je nutné připravit si nízkotučné mléko, stejně jako nesmí chybět ani dostatek ledu. Třešně nejprve zbavíme všech pecek a poté vložíme do mixéru, kde je důkladně rozmixujeme, až vytvoří jemnou kaši. Následuje dolívání mléka a pozvolné mixování na požadovanou konzistenci. Pokud jsme s ní spokojeni, můžeme vložit led do sklenice, přilít nápoj a přidat brčko. Práci si lze výrazně zjednodušit ve chvíli, kdy je využíván odšťavňovač.

I tak ale platí, že hotovo můžeme mít do deseti až patnácti minut. Koktejl lze samozřejmě připravit i do zásoby, pokud je umístěn v lednici. Stejně tak lze samotné třešně doplnit i různým dalším, ideálně podobně barevným ovocem.

Bublanina s třešněmi

Na těsto je třeba bílý jogurt, celozrnná mouka, kypřící prášek, vejce, ovocný cukr a samozřejmě nezbytné vypeckované třešně. Nejprve je ušlehán sníh z bílku, ten se spojí se žloutkem a poté už přidáme jenom ostatní ingredience. Třešně samotné až na konec.

Máme-li hotovo, vše nalijeme na plech a vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů. V té daný pokrm necháme zhruba 40 – 50 minut. Následně vyndáme, necháme zchladnout, nakrájíme a podáváme. Délka přípravy je okolo jedné hodiny + čas potřebný na zchladnutí bublaniny. I když má méně kalorií než klasika, je stále třeba hledět na množství porcí.