Jak vyrobit domácí aviváž 2/2
Domácí aviváž přelijeme do vhodné nádoby
Celí litr nám vydrží poměrně dlouho a tak je třeba ho také náležitě uchovávat na správném místě. V tomto ohledu může posloužit třeba PET lahev, nebo jiná nádoba, která nabídne hlavně pevně uzavíratelné víčko. Jakmile máme nádobu připravenou, je dobré vzít si na pomoc také plátno, přes které naši aviváž přefiltrujeme.
To je nezbytné hlavně z toho důvodu, abychom odstranili případné nečistoty, které se do směsi mohli během míchání dostat. Jakmile je aviváž ve správné nádobě, tu můžeme zavřít a máme ji připravenou k použití.
Postup, jak vyrobit domácí, je u konce
Kde nádobu uchovávat? Ideální je chladnější a nejlépe tmavší místo. Opět připomeneme, že daná nádoba by měla být dobře uzavřená, aby aroma aviváže neutíkalo. Jakmile ji budeme potřebovat, stačí jenom danou nádobu vzít, několikrát s ní zahrkat a poté aviváž použít v pračce. Obvykle jsou doporučovány pouhé dvě lžičky, a to na jedno jediné praní.
Záleží ale na konkrétních preferencích a není problémem v případě zájmu dávkování upravit jak směrem k většímu množství, tak i směrem k množství menšímu. Též lze experimentovat s případným množstvím vonného oleje, který je přidáván.