Celebrity a grilování, aneb elektrický gril ocení i ti nejnáročnější

magazinzeny.cz

Grilování se stává součástí života českých domácností. Nejde již jen o občasné grilovací párty, ale grily již pronikly do naší každodenní kuchyně. Pojďme se společně podívat, co mají nejradši české celebrity.

Zdravé grilování, které můžeme využívat i během dlouhé zimy, nebo i během nepřízně letního období, nabízí elektrický gril Weber. Jak uvádí herec a moderátor Tomáš Krejčíř, tak mezi jeho oblíbené pochoutky patří grilovaný ananas, jarní cibulka a zelenina. Nepohrdne ani kvalitním grilovaným masem.

Mezi labužníky, kteří mají rádi grilované maso patří i česká miss Renata Langmannová. Při grilování s rodinou a přáteli si nejradši pochutná na grilovaném mase se zeleninou.

Grilované ryby pro změnu preferuje herec a moderátor Martin Zounar. Tvrdí, že ryby se na grilu snadno připravují a navíc jsou zdravé.

Specialistou na grilování je také herec Jan Čenský. Primář chirurgie v seriálu Ordinace v Růžové zahradě podle vlastních slov dbá na životosprávu, ale v jídle se určitě nešidí.

A závěrem krásná žena, herečka Markéta Hrubešová také ráda griluje ryby, a to zejména mořské, ke kterým ráda podává zeleninové oblohy.

Jak vidno, grilování se rozšířilo nejen mezi české domácnosti, ale také mezi české celebrity, které velmi často propůjčují své tváře i k různým kulinářským pořadům na televizních obrazovkách.

Náš tip na grilovaný ananas:

Ingredience: 1 balíček skořicového cukru, 1 ananas a 1 lžíce oleje
Ananas oloupeme, omyjeme a osušíme. Dužinu nakrájíme na přibližně 1 cm silná kolečka, lehce je potřeme olejem a posypeme skořicovým cukrem. Poté je vložíme do chladničky odležet do druhého dne. Elektrický gril rozpálíme a kolečka grilujeme přibližně 5 minut po každé straně. Grilovaný ananas můžeme lehce zastříknout koňakem a ihned ho podáváme. Dobrou chuť.