Jak vyrobit domácí hořčici 2/2
Jdeme na mixování
Po třech dnech odpočívání, kdy se dobře propojily jednotlivé chutě, je možné jít na nejdůležitější fázi, kterou je samotné mixování. Zde můžeme využít klasický tyčový mixér, blender, nebo řadu podobných pomůcek. Důležitá pro nás je i intenzita samotného mixování. Čím déle budeme mixovat, tím jemnější výsledná hořčice bude. Zde záleží na naší chuti a na tom, co preferujeme.
Pokud máme zájem na tom, aby byla hořčice hladká jako z obchodu, je třeba důkladnější a dlouhé mixování. U hrubozrnného výsledku stačí zhruba poloviční doba.
Doladíme barvu domácí hořčice a dochutíme
Ne vždy může hořčice nabídnout barvu, jakou chceme. Pokud je vaším cílem dokonale žlutá, obejdete se bez barviv. Zde stačí trocha kurkumy, která ji dokonale obarví do požadovaného odstínu. Opět je třeba lehce promixovat, nebo důkladně promíchat. Finální fází už jsou jenom najemno nasekané různé bylinky, které dodají zajímavý vzhled a dobře se podepíší i na výsledné chuti.
Tu už lze doladit v tuto chvíli dle svého, a to třeba na základě přidání více octa, na základě přidání trošky cukru, nebo třeba citronové šťávy. Tím je domácí hořčice hotová a připravená ke konzumaci.