Mňamky recepty z cizrny
Cizrna s bílým sýrem
Ingredience: 1 hrnek cizrny, 1 kelímek cottage sýru, podle chuti sůl a česnek
Příprava: Před přípravou namočte cizrnu na dvě hodiny do studené vody. Poté cizrnu uvařte ve stejné vodě, sceďte. Jakmile cizrna vychladne, přidejte cottage sýr, podle chuti prolisovaný česnek a osolte.
Hodí se k zeleninovému salátu.
Doba přípravy: 40 minut
Salát s cizrnou a okurkami
Ingredience: 250 g cizrny, 3 sterilované okurky, 2 lžíce křenu, 1 velká cibule, podle chuti pepř, bílý jogurt, sůl a bylinky
Příprava: Předem cizrnu namočte na cca dvě hodiny do vody, poté slijte, propláchněte a dejte vařit do nové vody na vysokou teplotu asi na deset minut. Potom nechte vařit přibližně hodinu na mírném plameni až do doby, než cizrna změkne. Před koncem vaření podle chuti osolte a po uvaření přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a okurky, křen a bílý jogurt. Přidejte bylinky podle chuti či koření.
Doba přípravy: 20 minut
Cizrna se špenátem
Ingredience: 1 konzerva cizrny, 150 g špenátu, 150 ml smetany na vaření, 150 g sýru mozzarella, 100 g kešu ořechů, trochu koření a soli
Příprava: Cizrnu slijte, nechte okapat a vysypejte do pánvičky. Omytý, osušený a natrhaný špenát přidejte k cizrně, okořeňte a osolte podle chuti, zalijte smetanou a chvilku povařte. Jakmile se zredukuje smetana na přibližně čtvrtinu, přidejte ke směsi nasucho opražené kešu oříšky a kousky mozzarelly. Podávejte po roztavení sýra.
Doba přípravy: 45 minut